OBJAVLJEN JAVNI POZIV NA DOSTAVU PROJEKTNIH PRIJEDLOGA „INTERNACIONALIZACIJA POSLOVANJA MSP-OVA – FAZA 2“

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – faza 2“ koji će se provoditi u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Predmet Poziva je jačanje međunarodne konkurentnosti MSP-ova olakšavanjem predstavljanja proizvoda i usluga u inozemstvu i uvođenja proizvoda na novo, inozemno tržište te povećanja mogućnosti poslovne suradnje s inozemnim partnerima. Svrha Poziva je povećati sposobnost hrvatskog gospodarstva za sudjelovanje na globalnim tržištima te pridonijeti povećanju udjela MSP-ova u ukupnom izvozu roba i usluga poboljšanjem uvjeta za njihov rad u međunarodnom okruženju. Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mali srednji poduzetnici sukladno definiciji malih i srednjih poduzeća na način utvrđen u Prilogu I. Definicija malih i srednjih poduzeća Uredbe Komisije (EU) 651/2014. Prihvatljive aktivnosti su:
  • nastup na međunarodnom sajmu ili b2b susretu izvan RH koji ima najmanje 10% stranih izlagača u ukupnom broju izlagača ili 5% inozemnih poslovnih posjetitelja;
  • istraživanje inozemnog tržišta za plasman proizvoda na novo tržište izvan RH;
  • informiranje i vidljivost.
Iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi od 100.000,00 do 1.000.000,00 kuna. Maksimalan intenzitet potpore koja se može dodijeliti iznosi 85% za mikro i mala poduzeća i 65% za srednja poduzeća. Prijave na natječaj provodit će se putem sustava e-Fondovi od 30. listopada 2018. godine do 29. lipnja 2020. godine. Dodatne informacije o Pozivu i natječajnu dokumentaciju možete pronaći OVDJE.